fbpixel

Boden Business Park

Loading Events
Loading Events

« All Events

Föreläsning: Neuroledarskap och psykologisk trygghet för företag och ledare

BBP asa x

27 May , 11.00 12.00

Har du en känsla av att du alltid måste prestera på topp och på samma gång en stark rädsla för att göra misstag, göra bort dig, göra fel, bli jämförd, bli granskad eller dömd? Välkommen till en föreläsning med Åsa Öhman Leg Fysioterapeut, utbildad i psykoterapi med inriktning KBT och CFT, mindfulnesslärare och mental tränare under Bodens hållbarhetsvecka.

Att vi känner så är mänskligt men över tid kan detta leda till negativa konsekvenser som orimliga krav, undvikanden, skam och självkritiskt tänkande. Att vara nervös och till viss del känna prestationsångest är en helt normal reaktion.

Däremot kan prestationsångest aktivera stress, hot och försvarssystem där vi inte har samma förmåga att tänka och agera rationellt. En hög aktivitet i hotsystemet med bristande förmåga till återhämtning leder ofta till ohälsa på olika sätt över tid.

För att kunna prestera och utvecklas behöver vi verktyg och grundläggande kunskap om hur vi människor fungerar. Vi behöver även ha modet att våga prova nya vägar men samtidigt jobba på ett hållbart sätt som främjar prestation och utveckling. Inom elitidrotten och organisationer har man sett att psykologisk trygghet är en förutsättning för effektiva team.

Studier visar även att team som har en hög grad av psykologisk trygghet blir mer effektiva och når sina mål. När det finns en psykologisk trygghet kan vi prata om och hantera svåra situationer utan att riskera att bli rädda eller dömda.

Att hantera svårigheter och utmaningar är en del av livet som främjas i ett klimat som genomsyras av trygghet och tillit. En trygg hjärna är en effektiv hjärna.

Föreläsningen hålls av: Åsa Öhman Leg Fysioterapeut, utbildad i psykoterapi med inriktning KBT och CFT, mindfulnesslärare och mental tränare. Åsa driver företaget KBTkompassen i Boden AB.

Programmet för Bodens hållbarhetsvecka hittar du här!

•••

Bodens hållbarhetsvecka arrangeras av Bodens kommun, Bodens Energi, Boden Business Park och Boden Tillsammans. Vi vill skapa ett ökat engagemang, bygga kunskap och insikter om hållbarhet och framtidens samhälle. Vi vill också bygga och förstärka relationer mellan de gröna industriella satsningarna och de lokala krafterna i Boden och övriga regionen.

Teknikvägen 15
Boden, 96150 Sverige
+ Google Map
Tribe Loading Animation Image

CALENDAR

Views Navigation

Today
Today

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done