fbpixel

Boden Business Park

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Föreläsning med Johan Kuylenstierna, generaldirektör Formas

Man i mörkt hår och mörk kostym med röd slips.

2023-5-22 , 14.00 15.10

Välkommen på en föreläsning med Johan Kuylenstierna med temat ”Klimatfrågan i ett geopolitiskt perspektiv – Från domedag till drivkraft för positiv samhällsutveckling”. Föreläsningen är en del av Bodens hållbarhetsvecka och följs av ett panelsamtal.

Johan Kuylenstierna är generaldirektör för det statliga forskningsrådet Formas. Han var tidigare ordförande för Klimatpolitiska Rådet samt Rektorsråd och adjungerad professor vid Stockholms universitet.

Han började sin karriär med klimatforskning i polarområdena och som lärare vid Stockholms universitet men bytte spår till internationellt miljö- och utvecklingssamarbete. Han har i olika omgångar arbetat inom FN i New York, Geneve och Rom. Han har även varit VD för Stockholm Environment Institute och arbetat flera år som seniorkonsult.

Johan har också omfattande styrelseerfarenhet (Axfoundation, Ecogain AB, Göteborgs universitet, Forskningsstiftelsen MISTRA, Sveaskog, Urban Water AB, WWF Sverige.)

Han har under hela sin karriär varit en flitig föreläsare och debattör och hade under flera år ett uppdrag frö TV4 Nyhetsmorgon med ”Klimatkollen”. Han har utsetts till Sveriges Miljömäktigaste av tidningen Miljöaktuellt och var sommarvärd i P1 2017.

Föreläsningen följs av ett panelsamtal med:
Johan Kuylenstierna, generaldirektör Formas
Thomas Fägerman, VD Boden Business Park
Ida-Linn Näzelius, VP of Environment and Society H2 Green Steel
Panelsamtalet leds av Anna Jonsson, chef kund och utveckling Bodens Energi

Begränsat antal platser!
Anmäl dig via formuläret nedan.

____

Bodens hållbarhetsvecka arrangeras av Bodens kommun, Bodens Energi och Boden Business Park. Vi vill skapa ett ökat engagemang, bygga kunskap och insikter om hållbarhet och framtidens samhälle. Vi vill också bygga och förstärka relationer mellan de gröna industriella satsningarna och de lokala krafterna i Boden och övriga regionen.

Hela programmet hittar du här!

Efter att du anmält dig får du en bekräftelse via mail, det kan hända att den hamnar i skräpposten. 

Tribe Loading Animation Image
Technology Road 15
Ground, 96150
+ Google Map