fbpixel

Boden Business Park

Personal Wanderword

Världens första interaktiva ljudmotor!

Förra veckan var det tårtkalas på Boden Business Park när bolaget Wanderword lanserade sin nya tjänst Fabella. En helt ny plattform som gör det möjligt att skapa ljudbaserade upplevelser, även för nybörjare utan tidigare erfarenhet av kodning eller programmering. Med hjälp av den kan användaren bygga spel och andra interaktiva ljudupplevelser som sedan kan köras via mobiler eller smarta högtalare och styras med rösten. 

– Här på Wanderword ville vi bygga något som inspirerar människor att skapa levande berättelser och spännande underhållning i ljudform. Teamet lyckades dessutom göra det på ett sätt som gör jobbet enkelt och kul, säger Johan Strömberg, VD på Wanderword 

En stor del av utvecklingen har skett på Boden Business Park där bolaget huserar, och flera av personerna som har varit med och skapat Fabella har också en bakgrund som studenter vid Boden Game Camp.

Peter Zetterberg, grundare till Wanderword och som till vardags jobbar på Microsoft i Seattle, har i en tidigare intervju sagt att det var just närheten till spelutbildningen som gjorde att valet föll på Boden, när företaget letade en ort att etablera sig i. 

– När vi såg vilka planer det fanns för utbildningen och vilken infrastruktur som sattes upp just för dataspel blev Boden ett naturligt val för oss. Att få jobba med de här unga medarbetarna som har utbildats och kommer från regionen är fantastiskt, sade han då.

Kalender

Vy-navigering

Idag
Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done