fbpixel

Boden Business Park

Man i svart pikétröja står framför en ljus vägg.

Välkommen, Kiwa!

Lokal närvaro är centralt för Kiwas verksamhet och företaget ser möjligheter att dra nytta av arbetskraften i regionen genom att etablera sig på Boden Business Park. Kiwa är nu en av hyresgästerna i vårt coworking space.

Kiwa är ett företag i ständig utveckling – både geografiskt och när det kommer till att utveckla tjänster. Senaste initiativet är att etablera närvaro i Boden. För ett par år sedan etablerade sig företaget i Gällivare. Nu finns Kiwa på plats med kontor på 28 orter i Sverige från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Varför valde ni att etablera er på Boden Business Park?

– Vi har valt Boden då lokal närvaro är centralt för vår verksamhet. Kiwa är Sveriges största TIC-bolag (Test, Inspektion & Certifiering) där säkerhet och hållbarhet är två centrala komponenter och något som är väldigt viktigt i de stora projekten som är på gång i norra Sverige. Vi har också många kunder i norr, vilket gör det passande att vara närvarande på plats för att kunna ge dem snabb och effektiv service, säger Per Östlund, Key Account Manager och fortsätter:

– Dessutom strävar vi efter att vara en attraktiv arbetsgivare och att etablera oss på Boden Business Park ger oss möjlighet att dra nytta av den kompetenta arbetskraften i regionen.

Vad har ni på gång?

– Många saker, men för att nämna något så utvecklar vi ny teknik för att detektera skador på infrastruktur av bland annat betong där vi använder drönare och AI tillsammans med traditionella tekniker. På så sätt kan våra kunder få en