fbpixel

Boden Business Park

Välkommen, Grupo Fertiberia!

En möjlighet att nå ut till strategiska partners gjorde att Grupo Fertiberia valde att etablera sig på Boden Business Park.

En möjlighet att nå ut till strategiska partners gjorde att Grupo Fertiberia valde att etablera sig på Boden Business Park och företaget har nu en plats i vårt coworking space.
– Det här är det bästa stället att vara på, säger Jorge 
Requena.

Med mer än 1 600 anställda och 13 industriella aktivitetscentra fördelade över den iberiska halvön och Frankrike är Grupo Fertiberia ledande inom EU:s växtnäringssektor. De utvecklar, producerar och marknadsför innovativa agronomiska lösningar som förbättrar jordbrukssektorns konkurrenskraft och stödjer ekologisk omställning av en sektor som är avgörande för den europeiska ekonomin. Grupo Fertiberia är också en av världens ledande operatörer på ammoniakmarknaden och producerar miljölösningar för industrin och andra sektorer.

Varför valde ni att etablera er på Boden Business Park?
– Det här är det bästa stället att vara på för att nå ut till strategiska partners eftersom vi driver utvecklingen av ”Green Wolverine”, världens första hundraprocentigt gröna och utsläppsfria ammoniak- och gödselanläggning, i Luleå-Boden-området. Sverige, ett av få länder i EU utan gödselproduktion, kommer att bli självförsörjande och en av världens första exportörer av koldioxidsnåla ammoniak- och växtnäringslösningar. Projektet kommer att kräva en investering på mer än en miljard euro och kan vara i drift i slutet av 2026, säger Jorge Requena, senior rådgivare.

Vad har ni på gång?
– Fertiberia har tillkännagett sin hittills mest ambitiösa investeringsplan som syftar till att minska utsläppen från sin industriella verksamhet till noll före 2035 med vetenskapsbaserade mål, och att leda utvecklingen av Europas gröna ammoniakmarknad.

– Produktionsmetoden ser föreningen som erhålls genom att ersätta naturgas med väte som kommer från förnybar el. Den fungerar som basen för att producera växtnäringslösningar och produkter med noll koldioxidavtryck, förutom andra miljölösningar för att minska utsläppen i industrin.

– Fertiberia blir därmed det första stora företaget i branschen att åta sig att vara koldioxidneutralt under det kommande decenniet och det stärker positionen i utvecklingen av produkter med högt mervärde.

Kalender

Vy-navigering

Idag
Idag

Dagens lunch v.5

Måndag

Pesto Arrabiata
serveras med grillad kyckling, balsamico reduction och ruccola

Pesto Arrabiata 
serveras med fetaostcrème, balsamico reduction och ruccola

Tisdag

Raggmunkar
serveras med stekt fläsk eller rökt morot, rårörda lingon och syrad råkostsallad

Onsdag

Torgets fläskschnitzel
serveras med råstektpotatis, dragonsmör och rödvinssky

Torgets kålrotsschnitzel
serveras med råstektpotatis, dragonsmör och rödvinssky

Torsdag

Pocherad torsk 
serveras med rostade betor, brynt smör, baconkross och riven pepparrot

Chèvre Chaud 
serveras med rostade betor, vintersallad och rostade valnötter

Fredag

Rödvinsbräserad oxkind
serveras med potatispuré, steklök, bakade tomater och svamp

Gnocchi med Ostronskivling
serveras med salviasmör, vispad ricotta, tomatsallad och rostade frön


Dagens soppa
Caesarsallad och rödbet & chevresallad
Poké bowl
Grillad focaccia

Serveras med salladsbuffé, hembakt bröd och bordsvatten.
Kaffe/te och liten kaka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev