fbpixel

Boden Business Park

Lina i mörkt hår står framför röd vägg med skylt.
Lina Vesterberg är ny näringslivsutvecklare i Unbynområdet.

Satsning på näringslivsutveckling i Unbyn

Bodens kommun satsar än mer på näringslivsutveckling på landsbygden och Lina Vesterberg är ny näringslivsutvecklare i Unbynområdet. 
– Det känns som en rolig utmaning, det är en tjänst som inte funnits tidigare, säger hon.

Lina Vesterberg har jobbat på Servicepunkten i Unbyn/Avan sedan augusti 2021 och började som generalist på en halvtidstjänst. Nu jobbar hon även som ansvarig för Avan-området där hon har kontakt med Luleå kommun i frågor som rör servicepunkten och sedan juni 2023 som näringslivsutvecklare på uppdrag av Bodens kommun i Unbynområdet på 25 procent.

Hon har själv en bakgrund som företagare och det är något som hon tar med sig i sin nya roll.

– Jag vet hur det är och har varit på den resan under fem år.

Lina Vesterberg tillträdde tjänsten i början av juni och jobbar fortfarande med strukturen. Hon vill hitta företagare som vill vara med och på verka hur man ska jobba i området. 

”Vill ta vara på kraften”

En av de största utmaningarna med jobbet som näringslivsutvecklare anser hon är att komma igång och få företagen att utnyttja hjälpen och stöttningen som kommer att erbjudas.

– Jag tror att de flesta här ute är vana att klara sig och reda sig själva, med ett kortare avstånd till hjälp kanske tjänsten kan utnyttjas på ett bra sätt.

– Det händer mycket i Boden och då känner jag att jag vill ta vara på den kraften och få företagare i bygden att utvecklas och tillsammans arbeta för att stärka företagsklimatet. 

Redan nu är aktiviteter inplanerade under hösten. Den 22 september blir det företagsfrukost på Bjässparken-gården och i oktober kommer det att arrangeras en upphandlingsskola.

Vad ser du mest fram emot med nya jobbet?

– Att få jobba med att möta människor och lyssna in deras historia och behov.

Vill du komma i kontakt med Lina?
073-093 72 63
info@unek.se

Kalender

Vy-navigering

Idag
Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done