fbpixel

Boden Business Park

emmanordberg
emmanordberg

Säg hej till vår praktikant!

Emma Nordberg pluggar till civilekonom på Luleå tekniska universitet. Under vårterminen gör hon sin åtta veckor långa praktik hos oss och har nu kommit halvvägs.

Hur kommer det sig att du ville göra praktik på Boden Business Park?

– Boden Business Park kändes som den självklara praktikplatsen. Jag är själv född och uppvuxen i Boden och det känns extra spännande och intressant att få ta del av allt som händer i Boden just nu med stora etableringar och en stad som växer. 

– Sedan ser jag det som en stor möjlighet att få ta del av den breda kompetens som finns på parken inom ekonomiområdet med allt från affärs- och näringslivsutvecklare till redovisningsekonomer och kommunikatörer.  

Vad har varit roligast hittills?

– Det som är roligast är att ingen dag är den andra lik och att jag får följa med på så många olika uppdrag och projekt. Ett exempel är när vi började dagen med frukost på ett besöksnäringsmöte i Gunnarsbyn för att sedan avsluta dagen på en mässa för studenter på Luleå tekniska universitet. 

Vad har varit mest lärorikt hittills?

– Generellt att få se hur ni jobbar för att Boden som plats och näringslivet ska utvecklas på bästa sätt. Sedan har det varit givande för mig att kunna applicera det jag lär mig under utbildningen i verkligheten och få en förståelse för teorin i praktiken. 

Vad vill du göra efter utbildningen?

– Svår fråga! Förhoppningsvis har jag fått en klarare bild av vad specifikt jag vill jobba med efter min praktik här. Jag ser ljust på framtiden i och med satsningarna och etableringarna som för med sig nya jobbmöjligheter här uppe i norr och inte minst Boden.