fbpixel

Boden Business Park

Visionsbild markanvisning

Peab vill utveckla hotell och kontor i Boden

Peab Projektutveckling ska tillsammans med Bodens kommun titta på möjligheten att ta fram en detaljplan för hotell och kontor i centrala Boden. I kommunens snabba tillväxt finns behov av både fler hotellrum och nya moderna kontor.

Peab Projektutveckling har under en tid haft dialog med Bodens kommun om en satsning på ett nytt hotell och nya moderna kontor.

Igår fattade kommunstyrelsen i Boden beslut om ett markanvisningsavtal. Om det vinner laga kraft innebär det att Peab Projektutveckling och Bodens kommun gemensamt ska se över möjligheterna att utveckla ett område som ligger i anslutning till idrotts- och badanläggningen Nordpoolen.

Platsen lämplig för utveckling

Med tanke på tillväxttakten i Bodens kommun är behovet stort av såväl fler bäddar som kontorslokaler. Det aktuella områdets läge, med närhet till äventyrsbad, sporthall och central placering, gör platsen lämplig för den här typen av utveckling. Förutom närheten till sport och bad ligger platsen dessutom vid infarten till Boden med järnvägsstationen bara ett stenkast bort.

För att exploateringen ska kunna genomföras krävs att en ny detaljplan upprättas för området. Omfattningen av projektet kommer att klarläggas under arbetet med detaljplanen.

”Vi tror tillväxten kommer fortsätta”

– Vi vill vara med och utveckla den här platsen tillsammans med kommunen och är stolta över att Peab har fått förtroendet. Bodens placering och dess tydliga framtidsresa har gjort området väldigt attraktivt och vi tror att intresset och tillväxten kommer att fortsätta framöver, säger Christoffer Björn, regionchef Peab Projektutveckling.

Det är en väldigt välkommen satsning från Peab där mixen av hotellbäddar och kontorsytor i ett centrumnära läge är precis det vi behöver. Läget precis intill väg 97 och att samtidigt gestaltningsmässigt lyfta infarten till centrala Boden känns spännande. Närheten till hela Nordpoolens utbud blir i sammanhanget en bonuseffekt, säger Mats Berg, näringslivschef i Bodens kommun.

Kalender

Vy-navigering

Idag
Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done