fbpixel

Boden Business Park

Kvinna med långt hår i svart kavaj står framför en skylt där det står H2 Green Steel
Studenten Hanna Sundling jobbar på H2 Green Steel i sommar. Foto: KOMM / Bodens kommun

Nya framtidsmöjligheter lockar studenter till Boden

I många år har unga talanger från norr flyttat dit jobben finns. Nu är det här som framtidsmöjligheter ökar och hit flyttlassen går. En av flera civilingenjörsstudenter som har erbjudits jobb på H2 Green Steel i sommar är Hanna Sundling, som kommer tillbaka hem till Boden med nya ögon på sin barndomsstad.

– Jag är uppvuxen i den lilla staden Boden där alla känner alla. Nu tycker jag det är jättekul att det händer så mycket här och jobbmöjligheterna expanderar, säger hon. 

Hon studerar sista året av fem till civilingenjör i industriell ekonomi på Luleå Tekniska Universitet. Då studievalet gjordes fanns inte några kända planer på ett stort grönt stålverk i Boden. Idag bemannar hon och en kollega bolagets mötesplats i centrala Boden hela sommaren, för att svara på frågor och informera om den gigantiska satsning som var acceleratorn för hela den pågående samhällsomställningen. 

Mötesplatsen finns i Enter Galleria med ingång från Gågatan i centrala Boden och är öppen året om. I sommar med utökade öppettider alla vardagar kl 10-17. Intresset är överlag stort av besökare som vill veta allt från statusuppdateringar till jobbmöjligheter. 

– Det är kul att folk är intresserade. Vissa dagar har vi haft runt 30 besökare. Parallellt med att jag tar emot besökare här arbetar jag med mitt projekt som handlar om inköp av material och utrustning till anläggningen i Boden, säger Hanna.

Goda chanser till jobb

Tre trainees är anställda i Boden och ytterligare några på kontoret i Stockholm i sommar. 

Inför framtiden ser chanserna till jobb goda ut för Hanna och hennes studiekamrater. Bland vännerna märker hon en attitydförändring i inställningen till att stanna kvar eller flytta hem.  

– Jag hör också att även de som inte alls har någon koppling hit men pluggar här kan tänka sig att stanna. Jobbmöjligheter spelar såklart roll men även hela samhället. Själv har jag ett brinnande hjärta för Norrbotten och har valt att stanna här för att plugga. Jag kan absolut tänka mig att stanna kvar för jobb i framtiden.

Vill du också jobba i Boden?
Jobbmöjligheter på H2 Green Steel
Jobbmatchning i Boden
Kompetensdatabasen MindDig
Flytta till Boden

Kalender

Vy-navigering

Idag


Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done