fbpixel

Boden Business Park

Man som står utomhus.
Nils Lindh, affärsutvecklare vid Boden Business Agency, hoppas att lokala företag kommer till vätgaseventet.

”Möjlighet för lokalt och regionalt näringsliv”

Boden pekas ut som en grön vätgasnod i framtiden. Nu pågår ett arbete för att ta vara på utvecklingsmöjligheterna som det för med sig.

Vätgas har visat sig vara användbart inom flera olika områden. Allt från möjligheten att lagra energi till att använda i industriell produktion. Om vätgasen dessutom framställs med hjälp av förnybar energi kan processen bli helt fri från koldioxidutsläpp. 

Det är bland annat därför som H2 Green Steel planerar att bygga världens största gröna vätgasanläggning i Boden. Det tillsammans med stadens geografiska placering gör att Boden pekas ut som en knutpunkt i det nätverk av vätgasledningar som planerar att byggas. (Se länk) 

Det innebär helt nya utvecklingsmöjligheter inom ett område som är relativt okänt på de här breddgraderna. 

– Med tanke på att användningen av vätgas tros öka inom bland annat transportsektorn och industriella processer så finns det goda förutsättningar för det lokala och regionala näringslivet att ta en position om vi är på tårna, säger Nils Lindh, affärsutvecklare på Boden Business Agency. 

Vätgasevent i Boden

Ett arbete har redan påbörjats för att se vilka möjligheter som finns för befintligt näringsliv och vilka potentiella etableringar som kan gynna utvecklingen.  

Därför kommer Bodens kommun, tillsammans med Boden Business Park, att arrangera ett event den 9 februari där temat är den gröna vätgasen och möjligheterna som den för med sig. 

– Det här kan vara framtidens stora handelsvara och möjliggörare. Om utvecklingen fortsätter i den riktning som många spår så påverkar det här inte bara de stora industrierna. Små och medelstora företag i Boden kommer också att ha ett försprång om de är redo att ställa om. Därför hoppas jag att många tar vara på möjligheten att komma hit och lyssna på några av regionens främsta inom området vätgas. 

Kalender

Vy-navigering

Idag
Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done