fbpixel

Boden Business Park

Ritning över byggnation på området Tjärnbacken

Lindbäcks och BoKlok samverkar i hållbart byggprojekt

Tillsammans visar företagen en stark tro på Bodens tillväxtresa och väljer att vara en aktiv part i den pågående samhällsomställningen där bostadsbyggandet är centralt.

Det är Lindbäcks i samarbete med BoKlok som tillsammans träffat ett markanvisningsavtal med Bodens kommun gällande området Tjärnbacken. Det innebär att man under en begränsad tid har ensamrätt (option) på området för exploatering. Planerna visar på ett område med både flerbostadshus och radhus, där man satsar på totalt 300 bostäder, allt med ett uttalat fokus på hållbart samhällsbyggande. För att processen ska tas vidare krävs bland annat en ny detaljplan för Tjärnbacken.

Ett vattennära läge intill Bodån

Tjärnbacken är centralt beläget med ett vattennära läge intill Bodån. I närområdet finns redan befintliga parkområden och nybyggd förskola. En hög anpassningsgrad gör också att befintliga kulturhistoriska byggnader blir en del av det nya bostadsområdet.

– Det känns otroligt spännande med Lindbäcks och BoKloks förslag med ett varierat bostadsbestånd med insprängda gröna och sociala ytor intill attraktiva parkmiljöer där man också svalt att bevara delar av den befintliga miljön. Tjärnbackens fina läge gör att det här kan bli ett av Bodens absolut mer attraktiva bostadsområden, säger Lars Andersson, plan- och exploateringschef.

”Tillsammans är vi starkare”

– Vi är glada att kunna bidra till den viktiga samhällsutvecklingen som sker i norra Sverige. Tillsammans är man starkare och vårt samarbete kan ge ett bostadsområde med många fina kvalitéer. Platsen i korsningen mellan Sveavägen och Bodån har viktiga värden som vi med omsorg vill utveckla och vi tackar Boden kommun för förtroendet att satsa hos er, säger David Sundström, affärschef Lindbäcks.

Kalender

Vy-navigering

Idag
Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done