fbpixel

Boden Business Park

Fyra elever Björknäsgymnasiet

Innovationstävling avgjord

Boden Business Park har under hösten utlyst en innovationstävling bland eleverna på Björknäsgymnasiet i Boden. Uppgiften var att skapa inspirerande utomhusmiljöer med ledorden hållbarhet och flexibilitet. Platser där man vill mötas, umgås och jobba utomhus sommartid likt de mötesplatser man redan skapat inomhus. 

Bland de över 30 bidragen så hade sex grupper bjudits in till final på Parken för att inför en jurygrupp pitcha sina idéer. 

-Det är fantastiskt vilka duktiga elever vi har i Boden och så säkra i sin presentationsteknik! säger Anna-Karin Andersson, Give Competence som suttit med i juryn. Anna-Karin var byggprojektledare för Verkstan som är den nya byggnaden på området och invigdes i februari 2020. 

Camilla Sandström från a och d arkitektkontor läste upp motiveringen till förstapriset och Tomas Sundström, IT Norrbotten delade ut diplomet.  

”Mycket bra fokus på att inkludera Boden Business Parks befintliga verksamheter i sitt förslag. Lyfter vikten av gemenskap mellan olika åldrar och hållbarhet. Gruppen visar en förståelse för kulturens vikt i arbetet med att skapa ett samhälle där människor vill jobba och studera så väl som att bo och leva. 

Den vinnande gruppen bestod av Maja Wuopio, Filippa Suorra, Kasper Enbom och Marcus Bergenstråhle från årskurs 1 på Samhällsvetenskapsprogrammet.

Läraren Helena Carolin jublade högt -Wow, vad roligt! Det är så viktigt att eleverna får jobba med riktiga case och det är så bra träning med att pitcha och träffa en jury inför den kommande UF-tiden.

Även programsamordnaren på teknikprogrammet Susanne Hedlund Nilsson, som inte själv närvarade under förmiddagen men som har jobbat hårt med sina elever tycker det varit en superbra innovationstävling. -Jag måste verkligen få tacka för initiativet som Boden Business Park har tagit med den här tävlingen. Eleverna har tyckt det varit jätteroligt och här på teknik knyter vi kurser till projektet. Jag lyfter det verkligen som ett mycket fint exempel på bra samverkan med näringslivet i Boden.

-Samverkan med skolan är en jätteviktig del i kommunens näringslivsutveckling och att genomföra en innovationstävling med Björknäsgymnasiet gällande utemiljön på Boden Business Park kändes som en ”perfect match” säger Michaela Strömberg, Näringslivsutvecklare Boden Business Park.

Juryn bestod av: Anna-Karin Andersson Give Competence, Camilla Sandström a och d arkitektkontor, Tomas Sundström IT Norrbotten och Michaela Strömberg Boden Business Park.

De finaldeltagande eleverna från Björknäsgymnasiet var:

Maja Wuopio, Filippa Suorra, Kasper Enbom, Marcus Bergenstråhle, Isak Gräsvik Matti, Clara Sundqvist, Ellen Bergström Saulo, Emma Löfgren, Linn Ek, August Brännmark, Linnea Nordin, Klara Selberg, Johanna Önnbo, Jonatan Hannu, Mandelina Dalsfelt, Walter Hansson, Stina Andersson, Elin Pettersson och Kevin Sammeli.

Kalender

Vy-navigering

Idag


Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done