fbpixel

Boden Business Park

Killar sitter vid datorer

Framtidens spelutvecklare får hjälp att starta sin karriär

Gymnasie- och högstadieelever introduceras till spelvärlden i nytt kreativt program 

Idag meddelade Boden Business Park och Boden Game Camp Incubator att de kommer starta ett introduktionsprogram för de som är intresserade av att jobba med spel i framtiden.

Introduktionen består av miniutbildningar som arrangeras på helger eller under lov bland annat och kommer att börja med att lära ut hur man använder vissa program för att kunna starta skapandet.

”Många kan uppfatta användandet av kreativa program som en övermäktig tröskel att ta sig över och vi hoppas att hjälpa så många vi kan genom dörren. Så snart man kan grunderna i de verktyg som används blir det mycket lättare att leka fram egna projekt.” säger Mattias Bergqvist, affärsutvecklare Boden Business Park.

De utbildningar som kommer att arrangeras för skolorna kommer alla att ha lärare med specialkunskap inom såväl de program som kommer att användas och även vara aktiva i spelbranschen. Det gör att förutom den kunskap som förkovras under utbildningarna kommer eleverna även att kunna få svar på eventuella branschrelaterade frågor.

Den svenska spelbranschen fortsätter att växa och Boden Business Parks ambition är att göra det lättare för framtidens utvecklare att få in en fot. Även de som inte drömmer om att bli spelutvecklare är välkomna då programmen ofta används av andra branscher och har man en grundkunskap är det sedan lättare att använda andra program.

De första miniutbildningarna kommer att starta i mars 2022 och formatet kommer att justeras längs vägen. Grunden finns på plats men projektet är levande och kommer att anpassas för individerna och behoven. Boden Business Park kommer även att göra uppföljningar för de som gått kurserna och sedan erbjuda lite mer avancerade utbildningar för de som fått blodad tand.

Utöver att hjälpa ungdomarna att kunna skapa på fritiden är det även en bra plattform för att sedan kunna söka till de yrkesutbildningar som Boden Business Park erbjuder.

Allt det här möjliggörs med hjälp våra partners Sparbanken Nord, Region Norrbotten och Längmanska Företagarfonden.

Kalender

Vy-navigering

Idag
Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done