fbpixel

Boden Business Park

Sir

Fokus på världsunik samhällsomställning under Sveriges Innovationsriksdag

Norrbotten och Västerbotten i centrum för världsunik samhällsomställning. Med 1400 miljarder i investeringar för grön innovation förväntas regionen attrahera 100 000 nya invånare och skapa tiotusentals jobb till 2035. Sveriges Innovationsriksdag 2024 i Boden och Luleå, den 13–15 maj, blir plattformen där aktörer från innovation, politik, näringsliv och samhälle samlas för att diskutera och forma framtidens hållbara samhälle.

I hjärtat av denna omställning finner vi städerna Boden och Luleå, som spelar en central roll i den gröna globala samhällsomställningen. En omvandling som ska genomföras på 3-5 år, något som normalt skulle kräva 20 år.

– Innovation och entreprenörskap är avgörande framgångsfaktorer för att vi ska kunna ställa om för att möta våra globala utmaningar. Under Sveriges Innovationsriksdag samlar vi kärnan av nationella och regionala krafter från innovationsmiljöer, politik, näringsliv, akademi och samhälle. I år där världens största testbädd för samhällsomställning finns – Boden och Luleå. Det gör SIR24 till en unik plattform där vi kommer utforska och fördjupa oss i möjligheter och utmaningar i den gröna samhällsomställningen och hur samarbete är vägen framåt för