fbpixel

Boden Business Park

”Deras innovativa lösningar gav mig en stark framtidstro”

I veckan utsågs Norrbottens regionala vinnare i Skolhackathon i Minecraft. För Sjulnässkolan 5b från Piteå väntar nu nationell final. I Norrbotten är Boden Business Park finansiär tillsammans med Sparbanken Nord.
– Jag kan inte annat än vara imponerad av det arbete vi fick se, säger Hanna Müller, näringslivsutvecklare på Boden Business Park som satt med i juryn.

Skolhackathon är en tävling som syftar till samhällsutveckling med Minecraft Education som undervisningsverktyg för elever i årskurs 6. Här har deltagarna fått lära sig om samhällsutmaningar på ett innovativt sätt. Under åtta veckor har eleverna fått ett klassuppdrag som består av att bygga en gemensam värld utifrån ett specifikt tema.

Förra året genomfördes projektet som en pilot i Bodens kommun, i år medverkade 39 klasser från Arvidsjaur, Boden, Gällivare, Luleå och Piteå. Som vinnare utsågs Sjulnässkolan 5b från Piteå. På andra plats kom Sjulnässkolan 5a i Piteå och på tredje plats Mariaskolan 5a i Gällivare. Nu väntar nationell final den 6 december där de vinnande klasser från respektive län möter varandra.

Konceptet är framtaget av Ung Företagsamhet Västerbotten, Technichus Science Center och Bron Innovation, men genomförs även i samarbete med flera regionala partners. I Norrbotten är Boden Business Park med och finansierar projektet för andra året i rad tillsammans med Sparbanken Nord.

Hanna Müller, näringslivsutvecklare på Boden Business Park, satt med i juryn.

– Spel är ett kreativt verktyg för barn att visualisera de tankar och idéer de har naturligt, medan det är utmanande på ett roligt sätt, säger hon och fortsätter:

– Jag kan inte annat än vara imponerad av det arbete vi fick se under måndagen. Deras innovativa lösningar, kreativa tänk och driv gav mig en stark framtidstro.

Thomas Fägerman, vd för Boden Business Park, är positiv till Skolhackathon i Minecraft då det ligger i linje med det Boden Business Park vill uträtta i Boden och Norrbotten.

– Det här är väldigt bra, det är ett led i vår satsning att i tidig ålder väcka intresset för digitalt skapande som grund för ett framtida jämställt näringsliv, säger han.

Kalender

Vy-navigering

Idag
Idag

Dagens lunch v.5

Måndag

Pesto Arrabiata
serveras med grillad kyckling, balsamico reduction och ruccola

Pesto Arrabiata 
serveras med fetaostcrème, balsamico reduction och ruccola

Tisdag

Raggmunkar
serveras med stekt fläsk eller rökt morot, rårörda lingon och syrad råkostsallad

Onsdag

Torgets fläskschnitzel
serveras med råstektpotatis, dragonsmör och rödvinssky

Torgets kålrotsschnitzel
serveras med råstektpotatis, dragonsmör och rödvinssky

Torsdag

Pocherad torsk 
serveras med rostade betor, brynt smör, baconkross och riven pepparrot

Chèvre Chaud 
serveras med rostade betor, vintersallad och rostade valnötter

Fredag

Rödvinsbräserad oxkind
serveras med potatispuré, steklök, bakade tomater och svamp

Gnocchi med Ostronskivling
serveras med salviasmör, vispad ricotta, tomatsallad och rostade frön


Dagens soppa
Caesarsallad och rödbet & chevresallad
Poké bowl
Grillad focaccia

Serveras med salladsbuffé, hembakt bröd och bordsvatten.
Kaffe/te och liten kaka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev