fbpixel

Boden Business Park

”Deras innovativa lösningar gav mig en stark framtidstro”

I veckan utsågs Norrbottens regionala vinnare i Skolhackathon i Minecraft. För Sjulnässkolan 5b från Piteå väntar nu nationell final. I Norrbotten är Boden Business Park finansiär tillsammans med Sparbanken Nord.
– Jag kan inte annat än vara imponerad av det arbete vi fick se, säger Hanna Müller, näringslivsutvecklare på Boden Business Park som satt med i juryn.

Skolhackathon är en tävling som syftar till samhällsutveckling med Minecraft Education som undervisningsverktyg för elever i årskurs 6. Här har deltagarna fått lära sig om samhällsutmaningar på ett innovativt sätt. Under åtta veckor har eleverna fått ett klassuppdrag som består av att bygga en gemensam värld utifrån ett specifikt tema.

Förra året genomfördes projektet som en pilot i Bodens kommun, i år medverkade 39 klasser från Arvidsjaur, Boden, Gällivare, Luleå och Piteå. Som vinnare utsågs Sjulnässkolan 5b från Piteå. På andra plats kom Sjulnässkolan 5a i Piteå och på tredje plats Mariaskolan 5a i Gällivare. Nu väntar nationell final den 6 december där de vinnande klasser från respektive län möter varandra.

Konceptet är framtaget av Ung Företagsamhet Västerbotten, Technichus Science Center och Bron Innovation, men genomförs även i samarbete med flera regionala partners. I Norrbotten är Boden Business Park med och finansierar projektet för andra året i rad tillsammans med Sparbanken Nord.

Hanna Müller, näringslivsutvecklare på Boden Business Park, satt med i juryn.

– Spel är ett kreativt verktyg för barn att visualisera de tankar och idéer de har naturligt, medan det är utmanande på ett roligt sätt, säger hon och fortsätter:

– Jag kan inte annat än vara imponerad av det arbete vi fick se under måndagen. Deras innovativa lösningar, kreativa tänk och driv gav mig en stark framtidstro.

Thomas Fägerman, vd för Boden Business Park, är positiv till Skolhackathon i Minecraft då det ligger i linje med det Boden Business Park vill uträtta i Boden och Norrbotten.

– Det här är väldigt bra, det är ett led i vår satsning att i tidig ålder väcka intresset för digitalt skapande som grund för ett framtida jämställt näringsliv, säger han.

Kalender

Vy-navigering

Idag


Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done