fbpixel

Boden Business Park

Två kvinnor som sitter i fåtöljer.
Frida Ekeström, Nyföretagarcentrum Nord och Michaela Strömberg, Boden Business Park.

Aurora Network startar i Boden

Nu skapas förutsättningar för att utveckla näringslivet i Boden.
Detta genom uppstarten av Aurora Network, det regionala affärsnätverket som stärker företag som drivs av kvinnor i Norrbotten.

Genom affärsnätverket Aurora Network satsar Bodens kommun på att inspirera ännu fler till företagande och att fler företagsledare som är kvinnor ges förutsättningar för utveckling. 

Sedan 2018 är NyföretagarCentrum Nord drivande i affärsnätverket Aurora Network. Nätverket finns sedan tidigare etablerat i Haparanda, Pajala och Övertorneå och syftar till att skapa goda förutsättningar för affärsutveckling i företag som ägs och drivs av kvinnor. Nätverket vänder sig till både etablerade och nya företagare.

Strategiskt viktig satsning

Aurora Network är en strategiskt viktig satsning som genomförs i samverkan med Sparbanken Nord, Almi Nord och respektive kommun inom ramen för näringslivsstimulerande insatser. 

– Vi är glada att samverka med NyföretagarCentrum Nord gällande att inspirera fler kvinnor att starta företag och stärka de som redan driver. Vi ser ett stort värde av att bidra till regionala nätverksarenor där nya kontakter och affärssamarbeten kan formas, säger Michaela Strömberg, näringslivsutvecklare på Boden Business Park.

– Det känns riktigt bra att vi nu inkluderar företagare från Boden i Aurora Network, där kvinnor från hela länet, etablerade och nya företagare samlas för att fokusera på affärsutveckling och tillväxt, med start den 24 april, säger Frida Ekeström, affärsrådgivare vid NyföretagarCentrum Nord i Boden.

Fokus på affärsutveckling

Inom nätverket genomförs företagsbesök och seminarium med fokus på affärsutveckling. Lokala och regionala kostnadsfria nätverksträffar arrangeras som välkomnar blivande, nya och etablerade företagare som är kvinnor. 

– I och med att nätverket växer successivt skapas större mötesplatser för företag som drivs av kvinnor i Norrbotten, vilket skapar möjligheter att bidra till varandras affärsnytta över en större geografisk marknad. Nätverket bidrar även till ett breddat näringsliv i Norrbotten, säger Anna Engström, verksamhetschef vid NyföretagarCentrum Nord.

Den 25 april träffas nätverket för första gången i Boden.

Vill du veta mer om Aurora Network?

Kontakta:
Frida Ekeström, affärsrådgivare Ny