fbpixel

Boden Business Park

Stor studie ska utveckla Bodens innovationsområde

14 internationella högskolestudenter ska kartlägga Boden Plug & Plays utvecklingspotential tillsammans med det globala teknikföretaget ABB.

På Boden Plug & Play formas framtidens affärer och samhällslösningar. Nu ska 14 internationella högskolestudenter kartlägga områdets utvecklingspotential tillsammans med det globala teknikföretaget ABB. 

Boden Plug & Play är ett annorlunda industriområde som fortfarande växer fram. Här samsas datacenter med satellitmottagare och i ett unikt växthus på 300 kvadratmeter experimenteras det med att odla frukt och grönsaker året runt.  

Det är ett område där ny teknik möter våra vardagliga behov och morgondagens affärer utformas genom samarbeten över branschgränser.  

Förenklat går det att beskriva Boden Plug & Play som ett utvecklingsindustriområde. Där potentiella samhällslösningar prövas med ambitionen att användas i större skala som en del i samhällsomställningen.  

– Även om det finns etableringar på plats och fler som är på gång så är en större delen av Plug & Play fortfarande inte bebyggt. Det, tillsammans med att det är ett elintensivt område, gör att det finns ett omfattande intresse från både föret