fbpixel

Boden Business Park

Man med ljus skjorta och mörk väst står framför en grå byggnad.
Kristoffer Wennström, partner och försäljningschef på Bright EQ.

Nytt företag i Boden investerar i idrottsförening

Boden har fått ett nytt företag som prioriterar hållbarhet och tänker annorlunda för att gynna föreningslivet. På fredagen agerade de värd för företagsfrukosten och kom med en uppmaning till kommunens företagare.

Bright EQ är ett företag som bland annat säljer kläder för frilufts- och utomhusaktivitet. De har nyligen flyttat delar av verksamheten till Boden. En av de första insatserna var att starta ett samarbete med BBK Handboll. 

– Vi har blivit väl mottagna i Boden och känner att vi vill bli en del av Bodens kommun, därför har vi närmat oss BBK Handboll som vi ser som en stabil förening och sysslar med breddverksamhet. Det gillar vi, säger Kristoffer Wennström, partner och försäljningschef på Bright EQ. 

Företaget kommer delvis att sponsra föreningen under säsongen, men den stora delen i samarbetet handlar om att kombinera affär med samhällsnytta. Därför kom de med en uppmaning under fredagen. 

– Alla företag och privatpersoner som vill handla kläder via oss bör göra det via BBK Handboll. Gör de det så går en del av försäljningen direkt till föreningen. 

800 ton plastavfall

Delar av intäkten går också till en annan verksamhet. Nämligen organisationen CleanSea som rensar plastavfall längst den svenska västkusten. För varje kilo som företaget säljer så får organisationen ett stöd som motsvarar ett kilo plastavfall. 

– Varje år spolas det upp 800 ton plastavfall längst västkusten. I år ser det ut som att vi bidrar till att 15-20 ton rensas bort och nästa år hoppas vi på 20-30 ton. Det slår en hel del på våra marginaler, men det känns viktigt att vi gör det vi kan för att kompensera de avtryck som vår verksamhet gör på klimatet, säger han och fyller i: 

– CleanSea är också en seriös organisation, med noggrann dokumentation och vann Änglamarkspriset 2022. Det känns också viktigt att vi vet att det verkligen gör skillnad. 

Frukostvärden säger att de inte är något föredöme, men att de försöker att jobba med hållbarhet i centrum. Kristoffer Wennström säger också att de hoppas att andra företag kan ta någon inspiration från deras exempel för att ytterligare utveckla föreningslivet eller göra hållbara insatser. 

– Det finns säkert en massa exempel på där affären i företaget kan kombineras med nytta i samhället. Vi tror att det är rätt väg och hoppas att fler följer den, säger han.

Kalender

Vy-navigering

Idag


Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done