fbpixel

Boden Business Park

Tindra, Anastasiia, Mattias

Nya feriejobbet – Robloxutvecklare!

I den nya miljön Boden Game Club ute på Boden Business Park sitter Northify.

Bolaget grundades sommaren 2021 och är Sveriges enda och första bolag som dagligdags jobbar med testning och kvalitetssäkring (QA) av spel, men även andra digitala appar och tjänster från företag på den nordiska marknaden. Förutom återrapportering till kunder och bugganalyser så tillkom under våren en ny kreativ del till bolaget. De påbörjade en satsning mot Roblox.

Mattias Bergqvist, VD Northify.

– Idag är det första dagen på sommarlovet för många ungdomar, men här är det första dagen i en riktig spelstudio för våra två första feriearbetare! Vi kommer under sommarens alla tre period har två feriearbetare per period som får chansen att se hur man jobbar på ett spelföretag och att själva få testa på spelskapande. Min förhoppning är att ett sådant här feriearbete kan ge motivation och inspiration till våra framtida utvecklare som fortfarande går grundskola, men som ser möjligheten att jobba med den här typen av digitalt skapande efter sin skolgång, något som man länge trott bara är möjligt i våra större städer eller utomlands. Spelbranschen är här nu och den blir större och starkare för varje år.

För den som inte är bekant med speljätten Roblox, så är det idag en av världens största spelplattformar. Roblox har själva utöver plattformen även utvecklat ett program som låter deras användare att skapa egna spel. På samma sätt som vi sätter upp personliga profiler på sociala medier, kan du äv