fbpixel

Boden Business Park

Tindra, Anastasiia, Mattias

Nya feriejobbet – Robloxutvecklare!

I den nya miljön Boden Game Club ute på Boden Business Park sitter Northify.

Bolaget grundades sommaren 2021 och är Sveriges enda och första bolag som dagligdags jobbar med testning och kvalitetssäkring (QA) av spel, men även andra digitala appar och tjänster från företag på den nordiska marknaden. Förutom återrapportering till kunder och bugganalyser så tillkom under våren en ny kreativ del till bolaget. De påbörjade en satsning mot Roblox.

Mattias Bergqvist, VD Northify.

– Idag är det första dagen på sommarlovet för många ungdomar, men här är det första dagen i en riktig spelstudio för våra två första feriearbetare! Vi kommer under sommarens alla tre period har två feriearbetare per period som får chansen att se hur man jobbar på ett spelföretag och att själva få testa på spelskapande. Min förhoppning är att ett sådant här feriearbete kan ge motivation och inspiration till våra framtida utvecklare som fortfarande går grundskola, men som ser möjligheten att jobba med den här typen av digitalt skapande efter sin skolgång, något som man länge trott bara är möjligt i våra större städer eller utomlands. Spelbranschen är här nu och den blir större och starkare för varje år.

För den som inte är bekant med speljätten Roblox, så är det idag en av världens största spelplattformar. Roblox har själva utöver plattformen även utvecklat ett program som låter deras användare att skapa egna spel. På samma sätt som vi sätter upp personliga profiler på sociala medier, kan du även på Roblox skapa din egen avatar som lägger till vänner, delar spel och umgås. Roblox riktar sig till stor del till yngre barn. Spelarna kan chatta med varandra men det finns filter mot grovt språk. Det går att reglera vem som kan skicka meddelanden eller bjuda in till spel. I april 2021 angavs Roblox ha 202 miljoner aktiva användare varje månad.

Kalender

Vy-navigering

Idag


Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done