fbpixel

Boden Business Park

Vy över Boden Industrial Park. Solen skiner en vinterdag med snö och skog.
Vy över Boden Industrial Park. Foto: Mats Engfors/Fotographic

Ny fas på Boden Industrial Park

Detaljplanen för Boden Industrial Park har nu vunnit laga kraft. Det säkerställer möjligheten att söka bygglov för H2 Green Steel och andra som är intresserade av att etablera sig här. Det innebär att arbetet går in i en ny fas på flera plan.

Boden Industrial Park är det 550 hektar stora område där det gröna stålverket H2 Green Steel planerar sin etablering. Industriparkens placering är unik genom sin tillgänglighet och tillgång till det stora närliggande stamnätet för el. 

Ett viktigt steg för det fortsatta arbetet och den nya fas som området går in i nu, är att detaljplanen har vunnit laga kraft. Den godkända detaljplanen säkerställer möjligheten att söka bygglov. Just nu primärt för H2 Green Steel men även för andra intressenter som har visat intresse för etablering på Boden Industrial Park.

– Fantastiskt roligt att vi nu kan ta nästa steg i samhällsomställningen där Boden Industrial Park med H2 Green Steels miljardsatsning på många sätt symboliserar nyindustrialiseringen här i norra Sverige. Detaljplanen är utan tvekan ett stort steg i rätt riktning när vi kliver vidare i vår tillväxtresa och vi