fbpixel

Boden Business Park

Två män och en kvinna i kavaj står på ett industriområde
Civilminister Erik Slottner, (KD), landshövding Lotta Finstorp och Bodens kommunalråd Claes Nordmark på Boden Industrial Park. Fotot: Anna Bergström / Bodens kommun

Ministerbesök på Boden Industrial Park: “Mäktigt”

– Det intryck jag får här är att det är mäktigt, dels rent fysiskt att se och höra allt. Men också gällande arbetskraft, bostäder och det arbete och de investeringar som görs här. Det tar jag med mig, säger Erik Slottner, (KD), civilminister. 

Den 19-20 juni gjorde civilminister Erik Slottner, (KD), ett besök i Norrbotten och Boden. Delegationen från Finansdepartementet träffade bland annat Länsstyrelsens personal och representanter från länets kommuner. På agendan att diskutera stod bland annat bostadsförsörjningen, civilberedskap, tillväxt och utveckling.  

– Civilministerns besök är ett bra exempel på dialog mellan länet och regeringen. En ökad förståelse för Norrbottens möjligheter och utmaningar, ökar förutsättningarna för att vi tillsammans ska kunna ge länet och landet de bästa förutsättningarna för fortsatt utveckling, säger landshövding Lotta Finstorp. 

Statsrådet och övriga deltagare fick också träffa H2 Green Steel och fick en rundvisning på Boden Industrial Park. Där pågår ett intensivt arbete inför bygget av Europas första nybyggda stålverk på 50 år och världens största vätgasanläggning med beräknad start 2025. Området för stålverket är 2×1 km. Utöver det tillkommer vätgasfabriken på 0,5×1 km. Under uppbyggnadsfasen de närmaste åren behövs 5000-6000 byggarbetare. </