fbpixel

Boden Business Park

QA-testing

Future Games QA-utbildning når nästa nivå

Boden är idag den nordligaste orten för spelindustrin i Sverige. Genom ekosystemet Boden Game Camp skapas helt nya möjligheter för människor att engagera sig i spelindustrin, med allt vad det innebär av spel- och webbutveckling, och samtidigt skapa sig ett liv i norra Sverige.

Hit till Norrbotten söker sig studenter från Sverige och hela världen för utbildning med goda förutsättningar till en karriär i en digital framtidsbransch. I våra lokaler finns 200 studenter fördelade på en folkhögskoleutbildning, fem YH-utbildningar och en gymnasieutbildning.

– Vi är väldigt glada att Futuregames får behålla Sveriges enda speltestarutbildning, det blir en kärna för att bygga en QA-hub här i Boden, säger Emil Sandberg, Näringslivsutvecklare på Boden Business Park/Boden Game Camp.

På Boden Business Park finns en del boenden, företag som erbjuder praktikplatser och dessutom har en del studenter efter genomgången utbildning också? fått jobb på några av de etablerade spelstudiorna. En studio, Northify, som grundades sommaren 2021 och jobbar med testning och kvalitetssäkring (QA) av framför allt spel, ser positivt på förlängningen av utbildningen.

– Fortsättningen av QA utbildningen på Boden Game Camp visar att Yrkeshögskolan har en stor förståelse för branschbehovet och ett förtroende för vad vi håller på att bygga upp. Målsättningen med Northify är att vara Nordens ledande QA bolag inom spelbranschen och för att lyckas är QA utbildningen enormt viktig! Nu kan vi fortsätta jobba framåt och erbjuda ännu fler studenter praktik och arbetstillfällen under de kommande åren, vilket är enormt roligt och precis vad vi strävar efter att göra, säger Mattias Bergqvist, VD för Northify och näringslivsutvecklare på Boden Business Park/Boden Game Camp. 

– Det är en fruktansvärt rolig utbildning, inte riktigt så som jag förväntade mig för den är roligare än vad jag trodde. Den är väldigt varierande, vi har fall då företag sträcker sig till oss för hjälp av speltestning. Sen vad vi gör beror på kurserna, är det hederlig speltestning så handlar de i grund och botten om rapportskrivning av buggar. Just nu håller vi på med regressiontestning och då är det mer återkopplande till buggar så det här är något annorlunda än det vi är vana vid, nu går vi in på detaljnivå i hur ett spel ska vara i exempelvis form av rörelser och bekräfta dom funktionerna. Så det är v