fbpixel

Boden Business Park

Laddar Evenemang
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop: Mångbruk av skog

2023-5-23 , 08.00 10.00

Finns det en outnyttjad potential vad gäller mångbruk av skog i norra Sverige? Vilka är i så fall hindren för privata skogsägare och företagare med skogsbaserad verksamhet att utveckla mångbruk? Vad behöver företagen för att utveckla verksamheten och öka lönsamheten?

Välkommen på workshop för att diskutera hinder och möjligheter för att utveckla kommersiellt mångbruk i Norrbotten och Västerbotten. Workshopen leds av Leds av Victoria Bystedt, friluftslivssamordnare Naturmiljöenheten Länsstyrelsen.

Mångbruk av skog har i alla tider varit en källa till överlevnad, sysselsättning och livskvalitet i norra Sverige. Idag är mångbruk av skog en viktig förutsättning för landsbygdsutveckling, sysselsättning och tillväxt samtidigt som den skapar förutsättningar för ett långsiktigt hållbart nyttjande av vår skog.

I strategin för Sveriges nationella skogsprogram slås det fast att det finns en outnyttjad potential i de svenska skogarna och att både brukade och skyddade skogar kan generera ytterligare nyttor utöver traditionell skogsproduktion och bevarande av biologisk mångfald.

Syfte med workshopen är att diskutera hinder och behov kopplat till utvecklingen av kommersiellt mångbruk av skog i Norrbotten och Västerbotten. Vi vill också ha förslag på konkreta åtgärder och aktiviteter för att stärka mångbruket som skulle kunna förverkligas i ett senare genomförandeprojekt.

Målgrupp: Primär målgrupp är privata skogsägare, företagare med skogen som bas för olika affärsverksamheter, intresseorganisationer, regionala och lokala politiker och beslutsfattare samt tjänstemän som arbetar med till exempel skogliga frågor, företagande eller landsbygdsutveckling.

Begränsat antal platser!
Läs mer och anmäl dig här.

____

Bodens hållbarhetsvecka arrangeras av Bodens kommun, Bodens Energi och Boden Business Park. Vi vill skapa ett ökat engagemang, bygga kunskap och insikter om hållbarhet och framtidens samhälle. Vi vill också bygga och förstärka relationer mellan de gröna industriella satsningarna och de lokala krafterna i Boden och övriga regionen.

Hela programmet hittar du här!

Teknikvägen 15
Boden, 96150 Sverige
+ Google Map

KALENDER

Vy-navigering

Idag


Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done