fbpixel

Boden Business Park

Laddar Evenemang
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning med Lars Lundström, hållbarhetschef H2 Green Steel

Man med mörk kavaj och vit skjorta står framför grönska.

2023-5-23 , 12.00 12.45

Välkommen på en föreläsning med Lars Lundström, hållbarhetschef på H2 Green Steel. Temat är ”H2 Green Steel – en del av den gröna industriella revolutionen”. Föreläsningen är en del av Bodens hållbarhetsvecka.

Lars Lundström är sedan september 2021 hållbarhetschef på H2 Green Steel. H2 Green Steel etablerar ett stålverk i Boden med fossilfri ståltillverkning baserad på grön vätgas. Projektet är i uppstartsfasen och startpunkten för företagets expansion med målsättningen att förändra industrin i grunden genom att addera vätgas istället för kol i processen. 

Lars har lång erfarenhet inom näringslivet och den ideella sektorn så som generalsekreterare för Friluftsfrämjandet. Med en yrkesmässig bakgrund som vd på kommunikationsbyrån Citat, digital entreprenör på Proceedo och managementkonsult på Bain & Company.

Lars ambition är att medverka till en mer hållbar framtid genom att få bort koldioxiden I stora industriprojekt samt att arbeta utifrån Agenda 2030 alla perspektiv så som planet, människa, välstånd och samhälle.

– Det viktigaste för H2 Green Steel är såklart klimatet. Men vi arbetar utifrån en bred defitiation av hållbarhet som går från att lämna så lite koldioxidavtryck i vårt närområde till att verka som en positiv drivkraft I lokalsamhället genom ett nära och tätt samarbete med kunder och partner, säger Lars Lundström.

____

Bodens hållbarhetsvecka arrangeras av Bodens kommun, Bodens Energi och Boden Business Park. Vi vill skapa ett ökat engagemang, bygga kunskap och insikter om hållbarhet och framtidens samhälle. Vi vill också bygga och förstärka relationer mellan de gröna industriella satsningarna och de lokala krafterna i Boden och övriga regionen.

Hela programmet hittar du här!

Efter att du anmält dig får du en bekräftelse via mail, det kan hända att den hamnar i skräpposten. 

Teknikvägen 15
Boden, 96150
+ Google Map

KALENDER

Vy-navigering

Idag
Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done