fbpixel

Boden Business Park

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bodenxt Talks – Morgondagens gröna vätgassamhälle

Eventbild Bodenxt Talks

2023-2-9 , 08.30 12.00

Välkommen till en halvdags föreläsning på Boden Business Park där vi samtalar om framtidens vätgassamhälle.

I Sverige pekas Boden ut som en nod i ett grönt vätgasnätverk, vilket ger oss och regionen unika förutsättningar och konkurrensfördelar.

Vi har bjudit in några av regionens främsta inom området som redan nu spanar mot framtidens vätgassamhälle. Vad innebär det för regionen och hur ska små och medelstora företag tänka kring vätgas? 


På scenen:
Pedro Raposo, Director Power to X vid AFRY
Pedro Raposo har arbetat med vätgas sedan 2008. Han har en examen i kemiteknik och har varit involverad som projektledare på flera storskaliga ­vätgasanläggningar. Han har också agerat som vätgasexpert i olika projekt i Sverige. Pedro Raposo leder just nu AFRY:s Power-to-X-verksamhet.

Cecilia Wallmark, Verksamhetsledare CH2ESS vid Luleå Tekniska Universitet
Cecilia Wallmark är verksamhetsledare för vätgas­satsningen CH2ESS vid Luleå tekniska universitet och är ett erkänt namn inom vätgasområdet i världen. Hon har över 20 års erfarenhet inom teknikområdet vätgas och bränsleceller i Sverige, men även internationellt. Nu senast kommer hon från Sweco, där utvecklingen av vätgas­området varit hennes fokus i många år.

Marita Nilsson, Technology Lead Electrolyzer Systems, H2 Green Steel
Marita Nilsson ansvarar för teknisk analys, kravställning och forskningsstrategi inom elektrolyssystem på H2 Green Steel. Hon har lång erfarenhet från Scania, där hon bland annat jobbat som produktägare för batterisystem och teknisk projektledare för utveckling av bränslecellslastbilar.

Roland Skoog, Ägare Skoogs bränsle
Roland Skoog äger energiföretaget Skoogs bränsle, som distribuerar bränsleprodukter i norra Sverige. Han är en av många som fått upp ögonen för vätgas de senaste åren och valde för en tid sedan att investera i Oazer som utvecklar och säljer vätgastankstationer.

Program: 8.30-12.00, mer detaljer kommer efter anmälan.
Lunch: Ingår.

Begränsat antal platser.

Vid behov av övernattning (bekostas själv):
https://bodenbusinesspark.com/hotell/

#bodenxttalks

Efter att du anmält dig får du en bekräftelse via mail, det kan hända att den hamnar i skräpposten.

Har du frågor?
Maila info@bodenbusinesspark.se.

Eventet hålls på svenska.

Gratis
Teknikvägen 15
Boden, 96150
+ Google Map

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking ”Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Biljetter är inte längre tillgänglig

Anmälan har fyllts för detta evenemang.