fbpixel

Boden Business Park

en kvinna med mörkt uppsatt hår och svart klänning håller en bukett med blommor. hon står bredvid en man med svart kostym och svart mössa. han har vitt skägg och glasögon och håller upp ett diplom.
Naila Sher och Jonas Gejke, Aurora Safaris. Foto: Peter Jönsson

Aurora Safaris vinner Stora turismpriset

Aurora Safaris har utsetts till vinnaren av Stora turismpriset 2023. Företaget hyllas för sitt bidrag till att sätta Sverige på världskartan.

Från att ha startat som världens första arktiska vinterglamping, har Aurora Safaris ett decennium senare expanderat till att omfatta tre naturnära lodger och ett brett utbud av arktiska natur- och kulturupplevelser. En ständig innovation av internationellt gångbara arktiska upplevelser har gjort Aurora Safaris relevant för den globala nyfikna upptäckaren och turoperatörerna som säljer det Arktiska Sverige.

Aurora Safaris är den 30:e mottagaren av Stora turismpriset, som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Priset överlämnades på en glittrande prisceremoni på Münchenbryggeriet i Stockholm under onsdagskvällen, av Yngve Bergqvist, grundare av Ishotell och den första vinnaren av Stora turismpriset.

– Aurora Safaris har skapat ett innovativt och framgångsrikt koncept där de inte bara utvecklat sitt eget företag utan aktivt arbetat för att lyfta hela platsen de verkar på. De skapar förutsättningar till en levande landsbygd där Råne Älvdal är en plats som bibehåller och attraherar nya invånare att bo, leva och verka på. Det gör dem till värdiga vinnare av Stora turismpriset 2023, säger Katrien Vanhaverbeke, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Motivering till vinnaren av Stora turismpriset 2023:
På ett innovativt och hållbart sätt erbjuder Aurora Safaris arktiska upplevelser som sätter Sverige på världskartan. På ett extraordinärt sätt har de fått med sig hela bygden i en gemensam utvecklingsresa med många vinnare. De är en sann förebild och inspiration för andra företag.

Nominerade till Stora Turismpriset 2023 var:
Alma Löv Museum, Värmland
Aurora Safaris, Norrbotten
Äventyrsgruvan Tuna Hästberg, Dalarna
Böda Sand Beach Resort, Kalmar län
Borkhult Lapphem, Östergötland
Dalslands aktiviteter, Västra Götaland
Hernö Gin, Västernorrland
Huseby Bruk, Kronoberg
K-märkt, Stockholms län
Körsbärsgården, Gotland
Matresan, Örebro län
Noors Slott, Uppsala län
Strömma Farmlodge, Halland
Sörmlands museum, Södermanland
Sweden Rock Festival, Blekinge
The Steam Hotel, Västmanland
Trakt Forest Hotel, Jönköpings län
Vildriket, Gävleborg
Wild River, Västerbotten
Österlen Spring Trail, Skåne
Åre Destination, Jämtland Härjedalen

Om Stora turismpriset
Stora turismpriset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande, innovativt och hållbart sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Priset delas ut för 30:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, vars syfte är att främja utveckling av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman.

Kalender

Vy-navigering

Idag


Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done