fbpixel

Boden Business Park

Laddar Evenemang
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bodenxt Talks: Vinster med en mångkulturell arbetsplats

Bild med flertalet personer i grupp. Ovanpå bilden står det Bodenxt talks i vitt.

2023-5-11 , 08.30 12.00

Bodenxt Talks i samarbete med Care HERO/JobbCenter och Boden Business Park sätter denna gång fokus på det internationella Boden som vi är på väg in i. Med avstamp i Bodens långa erfarenhet av att ta emot många kulturer öppnar vi nu dörren för den spetskompetens som redan har börjat komma hit från hela världen. Gör dig och din arbetsplats redo för framtidens Boden! 

Vad innebär det för arbetsplatsen att ha flera språk på jobbet? Hur kan du som arbetsgivare/företagare ställa om och vilka vinster finns med en mångkulturell personal? Dagens talare och panel delar med sig av erfarenheter, tips och inspiration i ämnet. 

PÅ SCENEN 
Chana Svensson, MindDig 
Chana är född i Florida, men nu är det Luleå som är hennes ”hemma”. Chana anlände från USA för några år sedan. Tillsammans med sin svenska affärspartner, Markus Gustafsson, grundade hon MindDig, en digital plattform för att attrahera, rekrytera och behålla talang. 
”I will talk about my experience moving to northern Sweden (the good and the bad!) and discuss ways in which the business community in Boden and Luleå can benefit from the growing international talent that are seeking exciting career opportunities in the region. I am a firm believer that northern Sweden will become one of the most dynamic regions on earth, and the true center of the green revolution – but only if we find a way to welcome a 100,000 new people from all over the world!” 

Klara Zimmergren, programledare, manusförfattare och komiker 
Klara är känd som ena halvan av humorduon Mia och Klara, hon har varit sommarpratare i P1, fått tv-priset Kristallen för bästa humorprogram och synts i en mängd radio- och tv-program genom åren. Hon sätter sitt modiga finger på träffsäkra situationer och insikter i ämnet med målet att ge oss både skratt och aha-upplevelser. 
”Allt jag gör, det kvittar vad jag än berättar om, så måste alltid pendeln gå mellan djupaste allvar och humor. Därför är det också jätteviktigt för mig att den som lyssnar och tittar på mig ska känna sig helt trygg och även känna igen sig i dessa två motsatser. Bäst trivs jag när man kan gå in på allvar direkt, ut med skiten bara, då blir det så mycket lättare att mötas och dessutom kanske man kan garva en liten stund ihop.” 

Michael Lyckhagen, LN Industrimontage 
LN Industrimontage är flerfaldiga Gasellpristagare och har utsetts till Årets tillväxtföretag i Boden. För att säkra företagets kompetens inom stålkonstruktion och maskinutrustning har de rekryterat en internationell arbetsstyrka bestående av i dagsläget 9 olika nationaliteter. 
”Antingen accepterar du att den kompetens vi behöver inte finns här och lyfter blicken, eller så kan du inte tillsätta tjänsterna. Det finns ingen annan väg. Jag ser enorma fördelar med att ligga i framkant i de här frågorna, det blir en helt annan typ av samtal på arbetsplatsen och alla bidrar med olika erfarenheter även yrkesmässigt.

PANELDIALOG 
Tess Bojler, rekryterare H2 Green Steel
H2 Green Steels etablering innebär flera tusen nya anställda i Boden inom några år. Redan idag har de en internationell personalstyrka, både på tjänstepersonsidan och ute på fältet och de söker brett från hela världen. Tess är själv uppvuxen med en amerikansk och en svensk förälder och kan relatera till det kulturella gränslandets utmaningar och lösningar. 

Thomas Knutsson, Jobbcenter/Care HERO
Har flera års erfarenhet av att arbetsleda en mångkulturell arbetsgrupp utifrån en kommunal verksamhets perspektiv.  

Michael Lyckhagen, LN Industrimontage
Företaget har nio olika nationaliteter i personalstyrkan och räknar med att ha ställt om stora delar av verksamheten mot hållbarhet och internationalisering inom bara några år. 

Stina Leden, processledare
Ingår i Bodens kompetensförsörjningsteam som består av fyra personer. Tillsammans med Luleå arbetar de med att skapa förutsättningar inom kompetensattraktion, utbildningssystemet, ökat arbetskraftsutbud, analys och samordning.  

Program: 8.30-12.00, mer detaljer kommer efter anmälan. 
Lunch: Ingår. 

Kostnadsfritt. Begränsat antal platser!  
 
Vid behov av övernattning (bekostas själv): 
https://bodenbusinesspark.com/hotell/ 

#bodenxttalks 
 
Efter att du anmält dig får du en bekräftelse via mail, det kan hända att den hamnar i skräpposten. 
 
Har du frågor? 
Maila: info@bodenbusinesspark.se

Eventet hålls på svenska och delvis engelska. 

Teknikvägen 15
Boden, 96150
+ Google Map

KALENDER

Vy-navigering

Idag
Idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Din prenumeration kunde inte sparas. Var god försök igen.
Din prenumeration har lyckats.
Done