fbpixel

Boden Business Park

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Föreläsning: Vägen mot ett fossilfritt kraftvärmeverk 

2023-5-26 , 12.00 12.45

Karolina Unger är klimatinfluencer och VD för KLIMPO Klimatpositivt & Kolsänkor AB. Hans Stålnacke är VD för Bodens Energi. Tillsammans föreläser de på temat ”Vägen mot ett fossilfritt kraftvärmeverk”.

2008 tog Karolina Unger examen och sedan dess har hon jobbat med miljöfrågor på flera företag inom olika sektorer: Göteborg energi, Vattenfall, Ragn Sells, WSP, Einar Mattsson och Svenska Bioenergiföreningen. Hon har också varit expert i den Klimatpolitiska vägvalsutredningen.

På KLIMPO driver Karolina flera nätverk och jobbar nära företag i CCS projekt. Karolina driver podden Klimatpositivt där olika experter och politiker medverkar.

Sedan 2017 har Hans Stålnacke verkat som VD för Bodens Energi, men innan dess har han en lång erfarenhet inom energibranschen. Bland annat inom Vattenfallskoncernen där han jobbade i 13 år. Dessutom har han jobbat inom norsk oljeindustri ungefär lika länge.

Hans sitter i styrelsen för Energiföretagen, branschorganisationen för cirka 400 företag som producerar, distribuerar, säljer och lagrar energi.

– Jag brinner för en hållbar energiproduktion och ser energibranschen som en möjliggörare för den klimatomställning som krävs för en långsiktigt hållbar planet, säger han.

Anmälan ej obligatorisk.

____

Bodens hållbarhetsvecka arrangeras av Bodens kommun, Bodens Energi och Boden Business Park. Vi vill skapa ett ökat engagemang, bygga kunskap och insikter om hållbarhet och framtidens samhälle. Vi vill också bygga och förstärka relationer mellan de gröna industriella satsningarna och de lokala krafterna i Boden och övriga regionen.

Hela programmet hittar du här!

Efter att du anmält dig får du en bekräftelse via mail, det kan hända att den hamnar i skräpposten. 

Tribe Loading Animation Image
Teknikvägen 15
Boden, 96150
+ Google Map